Iarna ne amintim cât de important este regimul termic al locuinței, de care depind atât confortul familiei noastre, cât și valoarea cheltuielilor cu încălzirea. Cu cât suntem mai atenți la elementele de termoizolație, cu atât ne vom bucura mai mult de o casă călduroasă, cu costuri mai mici.

_MG_6536Care sunt statisticile?

 

O izolație termică de calitate poate elimina până la 50-60% din pierderile de căldură. În cazul unui imobil neizolat sau izolat necorespunzător, pierderile de căldură sunt semnificative, iar costurile pentru încălzire cresc exponențial.

Mai mult, în perioada iernii, 30-35% din căldura unui spațiu se pierde prin pereții exteriori, dat fiind faptul că ei sunt cei mai expuși. Conform rezultatelor unui studiu al specialiștilor în domeniu, căldura se pierde și prin acoperiș (în proporție de 25%), ferestre (10%), pardoseală (15%) și uși (15%).

 

Cum procedăm noi

 

De-a lungul celor aproape 10 ani de experiență în construirea de locuințe în Arad, am ajuns la soluții tehnice care oferă izolarea termică optimă

  • Țiglă Bramac din beton cu 5 factori de protecție inclusiv toate accesoriile aferente (aerisitoare, parazăpezi, folie anticondens)
  • Termoizolație la nivelul acoperișului formată din două straturi de vată: unul de 10 cm de vată minerală și 10 cm de vată bazaltică
  • Pereți izolați cu polistiren de 15 cm EPS - 80 cu proprietăți ignifuge
  • Tâmplărie cu sticlă tripan (48 mm), Low - E - Clar - Solar (sticlă cu emisivitate redusă pe care se aplică o peliculă de grosime microscopică. Astfel permite trecerea luminii dar blochează evacuarea căldurii prin sticlă)
  • Profile PVC cu 5 camere izolare
  • Ușă de intrare în casă din profil PVC și panel ornamental dublu ranforsat
  • Instalație sanitară din tuburi PPR sau PEX - AL / PEX ( tuburile prin care circulă apa încălzită au proprietatea de a păstra temperatura apei pe parcursul traseului de la centrală spre corpul de încălzire)
  • Zidărie portantă din blocuri ceramice cu goluri verticale, grosime 24 - 25 cm
  • Compartimentări interioare care sunt realizate tot din zidărie din blocuri ceramice cu goluri verticale între 11.5 - 12 cm respectiv 24 - 25 cm (în cazul pereților de rezistență)
  • Șapă tip dală flotantă cu izolație din polistiren de 3 - 5 cm

 

Alte beneficii ale unei bune termoizolații 

 

Beneficiile unui sistem bun de termoizolație nu se opresc aici: izolația scade riscul formării de igrasie și al umidității crescute a aerului din interior. Desigur, pentru a păstra echilibrul aerului, aerisirea constantă este esențială.

O altă consecință a izolației termice se simte și în sezonul canicular, când temperatura din interior rămâne constantă, în ciuda căldurii excesive resimțite des în timpul verii.

Protecție pentru un cămin liniștit

 

Datorită termoizolației situate peste standardele pieței actuale și a calității construcției, casele și vilele din Westfield beneficiază de certificat energetic clasa A. Este felul nostru de a oferi protecție familiei tale și o bază solidă pentru un cămin liniștit. 

Dacă ai întrebări despre construcțiile din Westfield sau vrei să cunoști mai bine cartierul, suntem aici pentru tine.