Back
termoizolatie-sistem-izolatie-termica-westfield-cartier-rezidential-arad-vile-noi

Importanța unei izolații termice eficiente

publicat în

În anii în care iernile sunt blânde și nu seamănă deloc cu ce ne amintim din copilărie, e ușor să fim un pic mai relaxați în privința cheltuilelilor cu întreținerea. Însă e de ajuns o iarnă „adevărată” ca să ne amintim de ce e important regimul termic al locuinței – și de ce un singur lucru face diferența între o casă economică și caldă sau o casă cu pierderi mari de căldură și costuri pe măsură. Este vorba de termoizolație.

Ce este izolația termică a casei?

Termoizolația este un termen tot mai des întâlnit, mai ales atunci când se pune problema renovării sau reabilitării termice a unei locuințe, dar și atunci când se construiește sau achiziționează o casă. Ce include aceasta? Orice sistem aplicat construcției cu scopul de a limita transferul termic prin pereți, acoperiș, pardoseală, ferestre și uși – în orice anotimp.

Practic, pentru a izola o locuință cât mai bine, se aplică materiale termoizolante (polistiren expandat sau extrudat, vată minerală și alte materiale) pe exteriorul pereților, sub acoperiș, peste planșeul din beton, iar tâmplăria pentru exterior trebuie să fie cât mai eficientă în controlul pierderilor energetice.

De ce este importantă termoizolația?

În primul rând, trebuie să subliniem faptul că o izolație termică de calitate, realizată profesionist, poate elimina până la 50-60% din pierderile de căldură normale înregistrate în cazul unui imobil deloc sau puțin izolat. Prin urmare, costurile necesare încălzirii casei scad cu până la 50%!

Beneficiile unui sistem bun de termoizolație nu se opresc aici: izolația scade riscul formării de igrasie și al umidității crescute a aerului din interior. Desigur, pentru a păstra echilibrul aerului, aerisirea constantă e esențială.

O altă consecință a izolației termice se simte și în sezonul canicular, când temperatura din interior rămâne constantă, în ciuda căldurii excesive resimțită des în timpul verii.

Termoizolația la vilele din Westfield

O vilă nouă în Westfield are parte de un sistem de izolație termică performant:

– izolație termică pereți exteriori cu polistiren expandat de grosime 15 cm;
– ferestre cu sticlă tripan – cu strat triplu de sticlă;
– izolație termică acoperiș cu două straturi de vată minerală de grosime 10 cm fiecare;
– pardoseală parter izolată cu polistiren extrudat de 2 cm.

Datorită termoizolației situată peste standardele pieței actuale și a calității construcției, noile vile din Westfield beneficiază de certificat energetic clasa A.

Află mai multe despre dotările tehnice ale vilelor din oferta noastră și cere acum o ofertă pentru noua ta casă – în rate de la 254 euro / lună!

Sus